Gęsina na Świętego Marcina

XI edycja wydarzenia

XI edycja wydarzenia

Podobnie jak w latach poprzednich Restauracja Qualita bierze udział w akcji organizowanej przez Slow Food Polska „Gęsina na św. Marcina”. Wydarzenie to promuje zdrowotne oraz smakowe walory gęsiny oraz przywołuje staropolski zwyczaj spożywania tego mięsa. Od 8 listopada do 1 grudnia nasz Szef Kuchni będzie serwował swoje autorskie przepisy na bazie gęsiny. Zapraszamy do rezerwacji stolików i odkrycia tej fuzji smaków.

Danie Ilość Cena

Pâté z gęsich wątróbek, słona tarta, karmelizowany burak w miodzie, igły sosny, proziaki.

150 g 21 PLN

Bulion z pieczonej gęsi z kluseczkami macowymi z cielęciną.

250g / 30g

19 PLN

Filet z gęsi, sos z derenia, puree z ziemniaków i sera Stary Giewont, pieczone warzywa korzenne.

300g / 180g 69 PLN

Gęsie udo na czarno z sosem korzennym z piernika, kopytka, kapusta w winie.

450 g 85 PLN

Tarta z pieczonej dyni z białą czekoladą, glazurowane jabłko.

150 g 19 PLN
Święta w Krakowie

Święta w Krakowie

Q Hotel Plus Kraków
od 778 /pobyt
Jesień z Q Hotel!

Jesień z Q Hotel!

Q Hotel Plus Kraków
od 249 /noc
We Dwoje w Krakowie

We Dwoje w Krakowie

Q Hotel Plus Kraków
od 419 /noc
Cena dnia ze śniadaniem

Cena dnia ze śniadaniem

Q Hotel Plus Kraków
od 304 /noc
Hot deal

Hot deal

Q Hotel Plus Kraków
od 215 /noc
Hot deal ze śniadaniem

Hot deal ze śniadaniem

Q Hotel Plus Kraków
od 269 /noc
Cena dnia

Cena dnia

Q Hotel Plus Kraków
od 239 /noc

Najniższa cena Rezerwując bezpośrednio otrzymujesz gwarancję oszczędności

Bezpieczeństwo Wszystkie rezerwacje dokonywane przez stronę są w pełni bezpieczne

Dopasowane oferty Tylko na naszej stronie masz dostęp do ofert niedostępnych u pośredników

Newsletter

Zapisz się do newslettera i bądź z nami na bieżąco!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij