Q Hotel Plus Wrocław
Q Hotel Kraków
Q Hotel Plus Kraków
Q Hotel Grand Cru Gdańsk
Q Hotel Plus Katowice
13 lis 2019

4 dania, których musisz spróbować, jeśli lubisz eksperymentować w kuchni

Nieoczywiste smaki i ich połączenia to coś, czego nieustannie poszukują smakosze. To także nasza pasja, która zaowocowała prestiżowymi nagrodami, m.in. czapką słynnego, żółtego przewodnika Gault&Millau. Zobacz, jakie „niejednoznaczne” dania proponujemy Ci w naszych restauracjach.

1. Żytnie Ravioloni z gruszką

Żytnia, bardziej wyrazista i wytrawna niż pszenna wersja ravioloni idealnie pasuje do nadzienia z gruszki i kalafiora. Słodka i kwaskowata gruszka, połączona ze słonym kalafiorem idealnie dopełnia się nie tylko w smaku, ale również w zapachu ostrością czosnkowej oliwy. Żytnich Ravioloni spróbujesz w Restauracji SmaQ Food&Wine 

2. Rotondi z królikiem

Kolejna „makaronowa”, jednak zupełnie odmienna propozycja dla amatorów wyrazistego smaku. Charakterystyczny smak królika, dopełniony słonym i lekko pikantnym serem Pecorino Romano, do tego japońska rzodkiew arbuzowa z migdałowym posmakiem i aromatyczny sos tymiankowy. To bogactwo smaków idealnie dopełniających się i gwarantujących wyjątkowe rozkosze podniebienia. Na Rotondi z królikiem zapraszamy do Restauracji Questa

3. Biały krem ze skorzonery

Kiedyś popularna, potem zapomniana i znów powracająca do łask. Skorzonera, zwana wężymordem lub czarnym korzeniem, to przypominająca w smaku szparagi roślina z południowej Europy. Ostra i sycąca, w naszej zupie idealnie łączy się z - czarnym oczywiście - pachnącym kawą i czekoladą czosnkiem oraz chrupiącym i wytrawnym chipsem z kaszy gryczanej. Krem ze skorzonery podajemy w Restauracji Qualita.

4. Chłodnik z mango

Słodka propozycja z Restauracji Grand Cru. Nie tylko jest idealną mieszanką słodkości, kwaskowatości i ostrości pochodzących z przecieru z mango, pestek granatu, zielonego chili, soku z limonki i syropu z agawy, ale jest również wyjątkowo zdrowa. Nie bez powodu znajdziecie ją w menu „Dietetyk poleca”.

Newsletter

Zapisz się do newslettera i bądź z nami na bieżąco!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij