Zjedz obiad 5,5 metra pod wodą

under_1.png

Zjedz obiad 5,5 metra pod wodą

10 lipca 2019

Przypomina peryskop i w przyszłości ma się stać sztuczną rafą dla małż. Under, pierwsza w Europie podwodna restauracja, to dzieło firmy architektonicznej Snøhetta, która zaprojektowała m.in. budynek Opery w Oslo. Konstrukcja budynku wytrzymuje ciśnienie i nawet najbardziej ekstremalne wstrząsy, a akrylowe okna o grubości prawie metra dają wgląd w głębiny morza.

Under specjalizuje się w daniach z ryb i owoców morza, a misją Szefa Kuchni, Nicolai Ellitsgaarda, jest zachęcanie gości do wyjścia z ich strefy komfortu.

Menu restauracyjne, tzw. Immersion Menu, to wyjątkowe doświadczenie, za które zapłacimy 2,250 NOK, czyli około 1,000 zł.

W Under trudno jest dostać stolik. Pierwszym wolnym terminem jest 27 listopada, ale obserwując możliwości rezerwacyjne, ta data może już nie być aktualna :). Szczególnie, że w Under można nie tylko delektować się jedzeniem, ale też wyjątkową odsłoną minimalizmu - dopasowaną do wymagających szczegółów konstrukcji.

Zdjęcia pochodzą ze strony restauracji: https://under.no

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij