Q Hotel Plus Wrocław
Q Hotel Kraków
Q Hotel Plus Kraków
Q Hotel Grand Cru Gdańsk
Q Hotel Plus Katowice

Zjedz obiad 5,5 metra pod wodą

  1. Discover the possibilities of Q Hotel
  2. Zjedz obiad 5,5 metra pod wodą
10 Jul 2019

Zjedz obiad 5,5 metra pod wodą

Przypomina peryskop i w przyszłości ma się stać sztuczną rafą dla małż. Under, pierwsza w Europie podwodna restauracja, to dzieło firmy architektonicznej Snøhetta, która zaprojektowała m.in. budynek Opery w Oslo. Konstrukcja budynku wytrzymuje ciśnienie i nawet najbardziej ekstremalne wstrząsy, a akrylowe okna o grubości prawie metra dają wgląd w głębiny morza.

Under specjalizuje się w daniach z ryb i owoców morza, a misją Szefa Kuchni, Nicolai Ellitsgaarda, jest zachęcanie gości do wyjścia z ich strefy komfortu.

Menu restauracyjne, tzw. Immersion Menu, to wyjątkowe doświadczenie, za które zapłacimy 2,250 NOK, czyli około 1,000 zł.

W Under trudno jest dostać stolik. Pierwszym wolnym terminem jest 27 listopada, ale obserwując możliwości rezerwacyjne, ta data może już nie być aktualna :). Szczególnie, że w Under można nie tylko delektować się jedzeniem, ale też wyjątkową odsłoną minimalizmu - dopasowaną do wymagających szczegółów konstrukcji.

Zdjęcia pochodzą ze strony restauracji: https://under.no

Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay up to date with us!

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close