Q Hotel Plus Wrocław
Q Hotel Kraków
Q Hotel Plus Kraków
Q Hotel Grand Cru Gdańsk
Q Hotel Plus Katowice

Smak Wielkanocy, czyli faszerowane jajka w wydaniu Szefa Kuchni

  1. Discover the possibilities of Q Hotel
  2. Smak Wielkanocy, czyli faszerowane jajka w wydaniu Szefa Kuchni
01 Apr 2019

Smak Wielkanocy, czyli faszerowane jajka w wydaniu Szefa Kuchni

Jajko – symbol życia i jednocześnie symbol Wielkanocy, bez którego nie wyobrażamy sobie tych świąt. Co roku głowimy się nad ich ciekawym przygotowaniem – w końcu zwykłe jajka na twardo nie są niczym wyjątkowym. Miło nam poinformować, że mamy inną propozycję. Poniżej znajdziesz oryginalny pomysł na przyrządzenie jajek – sprawdź przepis Szefa Kuchni Tomasza Króla.

Składniki:

  • 6 jajek,
  • 100 g bułki tartej,
  • 50 g masła klarowanego,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka tartego parmezanu,
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu.

Sposób przygotowania:

4 jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną, za pomocą ostrego noża przekrawamy je na pół - razem ze skorupką. Następnie delikatnie je z niej wyjmujemy, uważając, aby jej nie uszkodzić.

Jajka drobno siekamy, dodajemy pokrojony szczypiorek, starty parmezan i majonez, które ze sobą mieszamy.

Sezam mieszamy z bułką tartą, a pozostałe jaja rozbijamy widelcem. Tak powstałą masę jajeczną wkładamy do skorupek. Maczamy je w roztrzepanych wcześniej jajkach, a następnie panierujemy w bułce z sezamem. W końcu smażymy na złoto na klarowanym maśle – i gotowe!

---

Życzymy smacznego i wesołych świąt! Po więcej smakowitych dań i kulinarnych inspiracji zapraszamy do jednej z naszych restauracji.

Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay up to date with us!

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close