Kolacja wigilijna (24 grudnia)
Rodzaj Danie Zupy pikantna zupa rybna z dorszem i grillowaną papryką, brszcz z uszkami i nadzieniem grzybowym, zupa z borowików z łazankami i śmietaną. Dania główne dzwonko karpia w sosie staropolskim z piernikiem i bakaliami, filety z sandacza zapiekane z karczochami, oliwą ziołową i parmezanem, roladki z pstrąga nadziewane szpinakiem, duszone w śmietanie, filety kacze sous vide z jabłkami i kardamonem na czerwonej kapuście z jabłkami, pierogi z kapustą i grzybami. Dodatki gotowane ziemniaki, kasza z grzybami, ryż z krewetkami, fasola Piękny Jaś, prażona, kalafior i brokuły z sosem serowym, karmelizowane marchewki z imbirem, surówki domowe, sałaty z sosem vinegret. Zakąski marynowane matjasy w sosie ananasowym z curry, roladki z wędzonego łososia z kremowym serkiem i zielonym kawiorem, sałatka tradycyjna z dodatkiem pieprzowego majonezu i zielonych szparagów, terrina z sandacza i łososia z płatkami migdałowymi i różowym pieprzem, pieczona kaczka z nadzieniem z wątróbek gęsich i żurawiny, pasztecik z dorsza w cieście francuskim z koprem włoskim i solą morską, rostbef wołowy pieczony z musztardą dijon i czerwoną cebulą. Kawiarenka św. Mikołaja Bufet ciast tradycyjnych i ciast świątecznych (w godzinach 14:00-21:00):
sernik, makowiec, orzechowiec na miodzie, tarta z gorzką czekoladą i żurawinami, tarta z konfiturą pomarańczowo-dyniową, tarta z gruszkami i słonym karmelem, kawa i herbata (bufet), woda niegazowana. Cena kolacji to 180,00 PLN / osoba za dzień.